Zo voldoet u aan de brandveiligheideisen

Elk land heeft zijn eigen wet- en regelgeving als het over bouwen, verbouwen en renoveren gaat. Hierin zijn ook de brandveiligheideisen van het pand opgenomen. Wij vertellen u graag hoe u hier zo goed mogelijk aan kunt voldoen.

Veiligheid voorop in Koninklijk Besluit van 12 juli 2012

De Belgische overheid heeft in het K.B. van 12 juli 2012 voorschriften opgenomen over brandveiligheid. Het doel daarvan is het voorkomen van slachtoffers (doden en gewonden) en het voorkomen dat de brand zich uitbreidt naar een ander perceel.

Door een verhoogde brandwerendheid in panden hebben de mensen die erin wonen en werken meer tijd om zichzelf in veiligheid te brengen bij brand. Ook de brandweer heeft meer tijd om de brand te blussen, zeker wanneer deze binnen een afgesloten brandcompartiment blijft.

Vraag zo vroeg mogelijk advies

Er zijn diverse manieren om te voldoen aan de brandveiligheideisen, afhankelijk van het onderdeel van het pand. Een belangrijke tip die we voor u hebben is zo vroeg mogelijk advies te vragen over de beste manier om de brandwerendheid van uw project te vergroten. Het gebeurt nog regelmatig dat na installatie van brandwerende systemen alsnog alles vervangen moet worden, omdat een type gebruikt is dat niet brandwerend genoeg is. Dit soort faalkosten wilt u uiteraard voorkomen.

De beste oplossing: BIS Pacifyre brandmanchetten

Walraven Design and calculation servicesWilt u zeker weten dat u optimaal voldoet aan de brandveiligheideisen die gesteld worden door de overheid? Dan hebben wij de juiste brandwerende systemen voor u. Onze BIS Pacifyre brandmanchetten kunt u gebruiken om de doorvoeren van kunststof leidingen en metaalgeïsoleerde leidingen brandwerend te maken.  

Als u door een brandwerende vloer of wand moet met een leiding, dan is het uw plicht om de vloer of wand minstens zo brandwerend af te werken nadat u klaar bent. Dat kan met de brandmanchetten van Walraven. Nadat u deze goed heeft geïnstalleerd, voldoet u aan het K.B. van 12 juli 2012.

Onze BIS Pacifyre brandmanchetten sluiten de doorvoer af bij brand en houden dat, afhankelijk van het type, minimaal 60, 90 of 120 minuten vol. Voor de aanvullende chemicaliën, zoals kit en pur, om brandbare isolatie mee op te vullen, werken wij samen met de welbekende fabrikant Henkel. Wij adviseren u graag welk type brandmanchet het meest geschikt is voor uw project.

 

 

Neem contact met ons op

Materiaallijst 0
Naar boven
Close

Asia

Or visit our international website.