Hoogwaardige corrosiebescherming geschikt voor de voedingsindustrie

Gepubliceerd op: 13 december 2019

toms 2

Een Deense chocolade- en snoepfabrikant investeerde in een moderne productie vestiging in Nowa Sól, Polen. De nieuwe fabriek zal ongeveer 130 nieuwe banen creëren voor omwonenden en de Toms Group zal zijn activiteiten in de stad systematisch uitbreiden en zo meer en meer mensen in dienst hebben. Qua supply chain is Nowa Sól een ideale locatie voor de Toms Group; “2018 was het jaar waarin we een enorme sprong hebben gemaakt in de transformatie van ons supply chain-platform en de bouw zijn gestart van een nieuwe fabriek in Nowa Sól.” (Carsten Lyngsø Thomsen, CEO van de Toms Group, 2018)

De PM Group werd aangesteld als supervisor van het project. Hun betrokkenheid begon in 2016 met siteselectie en due diligence, parallel met de ontwikkeling van conceptontwerp en site-masterplanning. Het ging door via eenvoudig en gedetailleerd ontwerp, vergunningen, inkoop, constructiebeheer, toezicht door de ontwerpauteur, inbedrijfstelling en assistentie bij het opstarten.

Het project werd erkend met een Regionale prijs van de Nationale Arbeidsinspectie voor de hoge waarde die aan veiligheid wordt gehecht.

De uitdaging

Als u door een typische voedselverwerkingsfabriek loopt, ziet u apparatuur die is opgebouwd uit talloze materialen, waaronder koolstofstaal, aluminium, roestvrij staal en kunststof. Corrosie kan een vijand zijn van veel van die materialen. Vanwege de kwaliteit van voedselvereisten vereisen zuiverheid en sanitaire normen uitstekende corrosieweerstand in het gehele productiegebied. Deze voedselkwaliteitsvereisten leiden ertoe dat de meeste planten roestvrij staal selecteren als materiaal naar keuze.

De oplossingBUP_schild

Expansion device installation

Onze technische ingenieurs werkten gedurende het hele schema nauw samen met de hoofdaannemer en de installatie-onderaannemer om een ​​effectieve en hoogwaardige bevestigingsoplossing voor de diverse buisinstallaties te ontwikkelen. Vanwege de corrosieve omgeving rond deze installaties moest speciale aandacht worden besteed aan de oppervlaktebescherming van de componenten. Eerst mocht alleen roestvrij staal A2 of A4 worden gebruikt. We hebben de belegger en toezichthouder overtuigd om de BIS UltraProtect® 1000-bevestigingssysteemoplossing van Walraven aan te bevelen. Dit systeem bestaat volledig uit producten die zijn behandeld met de speciale BIS UltraProtect® 1000-coating. Het is bestand tegen een zoutsproeitest tot 1000 uur (volgens ISO 9227), zorgt voor de beste corrosiebescherming en is daarom zeer geschikt voor industriële omgevingen in de voedingsmiddelenindustrie.

Naast het onderwerp corrosiebescherming moesten onze technische ingenieurs ook rekening houden met de expansie en krimp van de buis. Als het gedrag van de buis als gevolg van temperatuurverschillen niet correct wordt overwogen bij het installeren van het leidingwerk, zal de beweging van de buis de buisbevestigingssystemen in de loop van de tijd beschadigen. Uitbreidingsapparaten werden geïnstalleerd om de lineaire thermische beweging mogelijk te maken.

Onze ingenieurs waren diep technisch betrokken bij de berekeningen en tekeningen en bezochten de bouwplaats verschillende keren.

toms

Type installaties:

 • Verwarming
 • Koeling
 • Stoom
 • Ventilatie

Gebruikte producten (onder andere):

 • BIS Zware Beugels (BUP1000)
 • BISOFIX® E19
 • BISOFIX® PIR
 • BIS Draadstangen (BUP1000)
 • BIS-uitbreidingsapparaten (BUP1000)
 • BIS RapidStrut®-rail (BUP1000)
 • BIS RapidStrut® railaccessoires (BUP1000)
 • BIS Strut ‘Heavy Duty’ balkklem (BUP1000)

Hoe kunnen wij u helpen?

Als u een flexibele, effectieve en eenvoudig te installeren oplossing nodig hebt voor het bevestigen van uw leidingen in zeer corrosieve omgevingen, kunnen onze Walraven Technical Engineers een uitgebreide project ondersteuningsservice bieden om u te helpen bij het ontwerpen en leveren van een effectieve oplossing. Bel uw Walraven Regionale Account Manager om uw vraag te bespreken.

 

Neem contact met ons op

Materiaallijst 0
Naar boven
Close

Asia

Or visit our international website.