Over Walraven

75 jaar Walraven Groupabout_walraven_image1_480x325px

De Walraven Group is een topspeler in de wereldwijde installatiemarkt. De organisatie, met het hoofdkantoor in Mijdrecht, heeft eigen productie- en verkoopkantoren in diverse landen en garandeert al 75 jaar lang de hoogste kwaliteit.

Walraven produceert en levert een ruim assortiment aan materialen dat wordt gebruikt door installateurs over de gehele wereld, zodat zij tijd besparen tijdens de montage en een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen bieden. Walraven-producten worden gebruikt door tienduizenden installateurs in Europa, Noord Amerika, Latijns Amerika, Afrika, het Midden Oosten, Azië en Australië. Ieder individueel product maakt deel uit van een complete systeemoplossing. De producten worden gebruikt in talloze huizen en utiliteitsprojecten, alsook in offshore, schepenbouw, industriële en infrastructurele projecten.

Onze producten zijn marktgeoriënteerd, innovatief, sluiten aan bij de wensen van de klant en bieden de hoogste mogelijke prestaties. De producten beschikken over de benodigde goedkeuringen en de organisatie is ISO 9001:2008 gecertificeerd. Ons ruime assortiment en onze expertise maakt dat wij een oplossing kunnen leveren voor ieder project, hoe groot of complex dit ook is.

Geschiedenisabout_walraven_image2_480x325px 

De Walraven Groep is voortgekomen uit Metaalwarenfabriek J. van Walraven B.V., een familiebedrijf dat in 1942 in Mijdrecht (NL) is opgericht. Oprichter Jan van Walraven, overgrootvader van huidig algemeen directeur, was eigenlijk loodgieter. Door een gebrek aan bouwmaterialen in de jaren na de 2e Wereldoorlog, zag hij zich gedwongen om zelf zijn beugels te gaan maken. Vandaag de dag is het kleinschalige familiebedrijf gegroeid tot een internationale onderneming met eigen productie- en verkoopvestigingen over de hele wereld. Met meer dan 1.000 Walraven medewerkers werken we continu aan het verbeteren van de producten en diensten om de job van de installateurs te vereenvoudigen.

Onderzoek en ontwikkelingabout_walraven_image3_480x325px 

Het ontwikkelen van nieuwe producten is altijd onze prioriteit geweest, met een primaire focus op klanttevredenheid. Al onze oplossingen zijn gebaseerd op een volledig geïntegreerde benadering die ons in staat stelt om op maat gemaakte oplossingen te bieden voor ieder project.

Het aanbod van Walraven komt tegemoet aan alle reguliere eisen van de huidige markt. Gecombineerd met onze expertise en testmogelijkheden kunnen wij architecten en aannemers helpen om de uitdagingen van vandaag de dag aan te gaan in zelfs de meest complexe projecten.

Eigen productievestigingenabout_walraven_image4_480x325px

De Walraven Group heeft productievestigingen in verschillende landen met moderne machines die vaak ‘in huis’ zijn ontworpen. Iedere fabriek heeft zijn eigen specialiteiten, wat ervoor zorgt dat producten op de meest efficiënte manier worden geproduceerd. Vrijwel al onze gereedschappen en persen zijn geproduceerd in onze eigen gereedschapsmakerij. Walraven beheert het gehele proces; van concept tot productie en kan zodoende snel reageren op ontwikkelingen in de markt. Wij kunnen tevens, indien gewenst, op maat gemaakte producten leveren.

Kwaliteitabout_walraven_image4_480x325px

In onze organisatie wordt gewerkt volgens ISO 9001:2008. Hiermee word het continu streven naar verbetering van de bedrijfsprocessen en daarmee de kwaliteit van onze gehele organisatie gewaarborgd. Ook onze bevestigingsproducten voldoen aan hoge kwaliteitseisen en zijn veelal gecertificeerd door internationale instituten zoals VDS, FM, UL en KIWA. Onze brandwerende producten voldoen aan internationale kwaliteitseisen en zijn veelal goedgekeurd door Europese certificerende instanties. Onze voorwandsystemen zijn volgens Europese normen getest op belastbaarheid en corrosiebestendigheid.

RAL-Kwaliteitsmerkral

Walraven is één van de initiatiefnemers van de ‘Gütegemeinschaft Rohrbefestigung’ (Safe Connection). In dit verband worden door de belangrijkste producenten van buisbevestigingssystemen eenduidige productkwaliteitsrichtlijnen opgesteld. Lees hier meer over het RAL-kwaliteitsmerk.

 

Recent nieuws

Heeft u een vraag?

Stel uw vraag
Bel ons

Bel ons +32 16 82 20 40
Stuur ons een e-mail sales.belgium@walraven.com

Close

Asia

Oceania

Or visit our international website.