Walraven Pacifyre® MK II Brandmanchet wint in The Shard

Gepubliceerd op: 12 december 2017

The Shard is één van de meest herkenbare gebouwen van Engeland. Met een hoogte van bijna 310 meter is het één van Europa’s hoogste gebouwen. The Shard is een wolkenkrabber met 95 verdiepingen in Londen. De bouw ervan begon in 2009 en het gebouw werd in 2013 voor het publiek geopend. Sindsdien zijn er een aantal restaurants, hotels, kantoren en winkels in gevestigd. Tijdens de ontwikkeling van The Shard werden duizenden producten voorgeschreven, die allemaal moesten voldoen aan de bouwvoorschriften. De specificering van de brandwerende producten was daar een belangrijk onderdeel van.

Pacifyre® MK II Brandmanchet wint in The Shard

Het probleem

Het is van cruciaal belang dat de kern van het gebouw uitstekend beschermd is tegen brand. Daarnaast zorgen de vele verschillende brandcompartimenten voor een hoog niveau van brandveiligheid. Aanvankelijk werden generieke brandwerende oplossingen in dit project gespecificeerd. De inspecteur van de London Borough of Southwark stelde de vraag of algemene oplossingen voor brandbestrijding voldoende zouden zijn om de omvangrijke beweging aan te kunnen die verwacht werd binnen de standleidingen en aansluitingen.

Vanwege de verwachte krimp en uitzetting van de standleidingen, was een specifiek passief brandbeschermingsproduct vereist. De belangrijkste eisen voor het product waren dat het de buizen zonder problemen vrij moest kunnen laten bewegen en dat het product gemakkelijk geïnstalleerd kon worden bij meerdere buizen met een geringe tussenafstand.

De onderaannemer ter plaatse had eerder de Walraven Pacifyre® MK II Brandmanchet tijdens een ander project gebruikt en erkende dat de inbouwmanchet financieel aantrekkelijk en gemakkelijk te installeren was. Vervolgens heeft de onderaannemer Walraven benaderd voor advies.

De brandwerende oplossing

Er waren zes belangrijke aandachtspunten waar het product een oplossing voor moest bieden:Pacifyre® MK II Brandmanchet The Shard

  1. Beweging van zowel het gebouw in het algemeen als de buizen zelf;
  2. Zorgen voor een koude rookafdichting;
  3. Zorgen voor een hete rookafdichting;
  4. Effectiviteit tijdens gebouwtrillingen;
  5. Minimalisatie van de geleiding van geluiden;
  6. Zorgen voor een geschikte afdichting van openingen.

Het technische team van Walraven kon aantonen dat de Walraven Pacifyre® MK II Brandmanchet aan alle bovenstaande vereiste aandachtspunten voldoet en bovendien gemakkelijk te installeren is op meerdere dicht bij elkaar gelegen buizen.

De consultants besloten daarop dat de Walraven Pacifyre® MK II Brandmanchet de beste optie was. Walraven heeft voorafgaand aan de installatie trainingen op locatie verzorgd en heeft na de installatie de benodigde controles uitgevoerd.

Catalogus Walraven Pacifyre® MK II Brandmanchet

Hoe kunnen wij helpen?

Heeft u ook een grote uitdaging met de installatie van uw project? Onze Engineers helpen u graag met gedegen advies en het kiezen van de juiste producten. Neem contact met ons op via 0297 – 23 30 00 of via [email protected].

Volledig assortiment Brandwerende Systemen

Neem contact op

Product wensenlijst 0
Naar boven
Close

Asia

Or visit our international website.