Revit® & BIM® voor een hoogwaardig buis ondersteunings ontwerp

Gepubliceerd op: 5 mei 2020

Geen risico op afval- of faalkosten !

IJburg is een grootschalig stedenbouwkundig project aan de rand van Amsterdam in Nederland. Waar het grondgebied van Amsterdam het IJsselmeer bereikt, het grootste meer van Nederland, wordt een kunstmatige stadsuitbreiding met een omvang van 220 ha en ruim 22.000 inwoners ontwikkeld op kunstmatige eilanden die uit het meer zijn gehaald. Dit betekent dat bij de ontwikkeling van de wijk rekening moet worden gehouden met de bestaande natuurlijke functies en eisen van het watersysteem. Zowel de eerste fase van IJburg als de tweede fase proberen in versterkte vorm in harmonie met de omgeving te werken; een buitengewoon hoge dichtheid van maximaal 90 woningen per hectare, wat zorgt voor behoud van de waterkwaliteit in het IJsselmeer en een hoge esthetische aantrekkingskracht. Omdat de ontwikkeling zich op eilanden bevindt, waar ook waterwegen doorheen lopen, moet water natuurlijk een belangrijke overweging zijn bij de ontwikkeling van de site.

Uitdaging

Via Milder, producent en importeur van kunststof leidingsystemen, kreeg Walraven de vraag om een ​​leidingsysteem te ontwikkelen. Voor dit project werden grondgekoppelde warmtewisselaarsystemen geïnstalleerd voor residentieel gebruik en moest PE-leidingwerk met een grote diameter worden aangelegd voor het transport van warmte en koud water. Met de grond gekoppelde warmtewisselaars gebruiken de vrijwel constante ondergrondse temperatuur van de aarde om het water te verwarmen of te koelen, een haalbaar en economisch alternatief of aanvulling op de conventionele centrale verwarming in de eigenschappen van dit project.

De oplossing

Revit® & BIM® for high quality pipe support design

Een van de belangrijkste redenen waarom Kersten Retail, de hoofdaannemer van dit project, Walraven als leverancier koos, was dat onze technische ingenieurs, naast hun technische expertise, Revit®-software gebruiken voor hun ontwerpen. Met behulp van Revit®-software produceren onze ingenieurs consistente, gecoördineerde en complete modelgebaseerde ontwerpen en documentatie. Door gebruik te maken van de geïntegreerde BIM-objecten die de Walraven-producten specificeren, kunnen ze effectieve en hoogwaardige buisondersteunende oplossingen ontwikkelen voor de diverse buisinstallaties en botsingen tijdig detecteren. Dit zorgt niet alleen voor veiligheid en gebruiksgemak, maar voorkomt ook verspilling, faalkosten en dure corrigerende maatregelen. Voor het IJburg-project hebben onze ingenieurs het buissteunontwerp gemaakt in een apart Revit®-bestand dat is gekoppeld aan het masterbestand dat Kersten Retail ons heeft gestuurd, met specificatie van het bouw- en installatieontwerp van het project.

Na goedkeuring werden de tekeningen van de  montage oplossingen  gecommuniceerd naar onze interne prefabservice-afdeling. Het ontwerp zorgde voor een snelle en nauwkeurige montage, wat tijd- en kostenbesparing ter plaatse verzekerde.

Bijzonder aan dit project is ook dat de Walraven Aerofoam® NBR isolatierollen en -platen zijn aangebracht. Dit zeer efficiënte schuim met gesloten cellen biedt een hoge thermische efficiëntie en bescherming tegen dreigende condensatieproblemen. Vanwege de beperkte ruimte op het bouwterrein besloot het isolatiebedrijf om eerst de Walraven Aerofoam® NBR-isolatie aan te brengen op de PE-buizen en de verdelers van de installatie en vervolgens de geprefabriceerde onderdelen naar de bouwplaats te transporteren. Geen gemakkelijke klus. Door de uitstekende mechanische sterkte van het Walraven Aerofoam® NBR isolatieschuim is er niets beschadigd en bleef de hoge isolatiewaarde behouden. Geen reparaties nodig, geen tijdverlies!

Revit® & BIM® for high quality pipe support design Foto: Kees de Vries

 

 

Type van installatie:
pipe support system

  • Grondgebonden warmtewisselaarsysteem

Gebruikte producten (onder andere):

Hoe kunnen wij u verder helpen?

Wilt u meer weten over hoe de Walraven buis bevestigingssystemen uw uitdagende projecten ten goede kunnen komen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Vraag om een ​​telefoontje van uw Walraven Account Manager om uw vereisten te bespreken.

Neem contact met ons op

Materiaallijst 0
Naar boven
Close

Asia

Or visit our international website.