Snelle bevestiging van zonnepanelen voor 130 flats

Gepubliceerd op: 11 april 2023

Appartementsgebouw Noordertogt – Alkmaar, Nederland

Achtergrond

Frames_Zonnepanelen_Walraven

Dankzij Inside Out, de leverancier van zonnepanelen “Alpha”, zijn maar liefst 130 woningen aan de Van de Veldelaan in Alkmaar voorzien van zonnepanelen. De frames met zonnepanelen, die in samenwerking met Walraven zijn geprefabriceerd, zijn geplaatst op het dak van appartementencomplex Noordertogt. Het doel was om van het bestaande gebouw een energiepositief gebouw te maken. Na een intensief engineeringproces werd een passende en duurzame oplossing geboden met een combinatie Walraven-producten.

Eisen

Engineering_Frames_WalravenInside Out leverde in dit renovatieproject het zonnepaneel “Alpha”, de accupakketten en een duurzame warmtevoorziening. Bos Daktechniek en diverse onderaannemers hebben de installatie uitgevoerd. Een essentiële eis was dat de bewoners tijdens de renovatie in hun woning konden blijven. Een snelle installatieprocedure (slechts enkele weken) was daarom een van de belangrijkste eisen.

De Walraven-prefabricageoplossing was dan ook een logische keuze. De geprefabriceerde frames waren klaar en voorzien van zonnepanelen die direct op de bouwplaats werden afgeleverd, zodat er dagelijks tot wel honderd complete panelen konden worden gemonteerd.

Oplossing

Walraven is de uitdaging aangegaan en na validatie van de constructie ter plaatse hebben de Walraven-ingenieurs een frameset ontworpen bestaande uit Walraven RapidStrut® Mounting Rail en DobyGrip voor extra veiligheidsvoeten om in totaal 816 panelen te installeren. Om aan de snelle installatiecriteria te voldoen, werden de frames geprefabriceerd, inclusief de zonnepanelen, en direct op de bouwplaats afgeleverd, zodat het team ter plaatse tot honderd panelen per dag kon installeren.

Neem contact op

Product wensenlijst 0
Naar boven
Close

Asia

Or visit our international website.