Onze aandachtsgebieden

Onze duurzame reis begon lang geleden bij de wortels van ons bedrijf. In 1942 kreeg Jan van Walraven, onze oprichter, de kans om het zink van een huis in zijn dorp te kopen. In een tijd waarin materiaal schaars was tijdens de Tweede Wereldoorlog, aarzelde hij niet. Hij zag de waarde in van het recyclen van dit materiaal en het creëren van nieuwe producten die hard nodig waren voor het welzijn van de mensen om hem heen. Tot lang na de oorlog bleef het zinvol om nieuwe producten te maken van gerecycled materiaal.

Deze duurzame denkwijze is permanent verankerd in ons bedrijf; wat we nu duurzaamheid noemen, is altijd slim geweest!

Op basis van deze filosofie hebben we besloten om onze duurzame inspanningen te richten op 4 gebieden en deze te verankeren in onze dagelijkse activiteiten.

Duurzame_Reis_Walraven

Mensen-in-het-hart_Walraven

Mensen in het hart

 • Verbonden organisatie
 • Bekwame mensen
 • Hoog welzijn
 • Diversiteit en inclusie
 • Eerlijke behandeling

Bij Walraven staat menselijkheid centraal in alles wat we doen. We koesteren een verbonden organisatie, waarin bekwame mensen gedijen in een omgeving van hoog welzijn, diversiteit en inclusie, en eerlijke behandeling.

Walraven heeft altijd in de eerste plaats met mensen te maken gehad. We zijn betrokken bij de ontwikkeling en het leven van de mensen in de gemeenschap om ons heen, in elk land waar we aanwezig zijn. Dit gaat verder dan de zorg voor onze medewerkers. Onze meest diepgaande invloed ligt echter bij onze medewerkers.

Onze HR-afdeling voert jaarlijks een tevredenheidsonderzoek uit om de betrokkenheid van onze medewerkers te meten. Ons doel is een medewerkerbetrokkenheid van 8 of hoger. Momenteel hebben we een score van 7,6 en we werken actief aan het overtreffen van ons doel. Onze toewijding aan het welzijn van onze werknemers blijkt uit een tevredenheidspercentage van 76% en een verzuimpercentage van minder dan 4%. Vooruitkijkend investeren we in voortdurend leren en ontwikkeling, waarbij we de nadruk leggen op generatie-overschrijdend denken. 10% van de werktijd is hiervoor bestemd. Daarnaast streven we ernaar om tegen 2030 30% vrouwen in hogere managementposities te hebben als onderdeel van ons streven naar diversiteit en inclusiviteit.

Extern stimuleren we een zorgzame toeleveringsketen. We bieden onze leveranciers veiligheidsnormen en samen werken we in veilige en ondersteunende werkomgevingen. We waarderen diversiteit en gelijke kansen. In onze gedragscode voor leveranciers geven we duidelijke aanwijzingen aan onze leveranciers voor eerlijke lonen en bestrijden we actief omkoping en corruptie.

Duurzaamheid is ons kompas en leidt ons van verantwoorde inkoop tot efficiënte logistiek. We streven naar een eerlijke behandeling in al onze relaties, van werknemers tot leveranciers, en streven naar een wereld waarin iedereen de kans krijgt om te gedijen.

Nul-emissie bedrijf

 • Slim gebruik van onze middelen
 • Minder is meer
 • Lokale voor lokaal

Ons bedrijf streeft ernaar een nul-emissiebedrijf te worden, en we geloven dat minder meer is als het gaat om het bereiken van dit doel. Het begint met het slim gebruik maken van onze middelen en het omarmen van een langetermijndenken dat ons heeft aangemoedigd om verschillende initiatieven te implementeren binnen onze lokale entiteiten. Nu is het tijd om een stap vooruit te zetten met een wereldwijde en op elkaar afgestemde strategie.

In de komende jaren streven we ernaar om 100% hernieuwbare energie te gebruiken, ons brandstofverbruik te verminderen, ons wagenpark te transformeren en geavanceerd afval-, water- en gasbeheer te implementeren. In deze zoektocht is minder meer. We werken aan het optimaliseren van het materiaalgebruik in onze productontwerpprocessen, richten ons op herbruikbaarheid en leggen de nadruk op lokale productie.

Nul-emissie_bedrijf_Walraven

Doordachte_Oplossingen-Walraven

Doordachte oplossingen

 • Duurzame waarde toevoegen
 • Gebruiksvriendelijk
 • Lagere koostofvoetafdruk

Wat we nu duurzaam noemen, is altijd slim geweest.

Ons doel is altijd geweest om duurzame producten te ontwerpen die niet alleen tijd besparen, maar ook het leven van onze klanten eenvoudiger en effectiever maken. We geloven dat het productontwerp mensen in staat moet stellen om op de meest ergonomisch verantwoorde manier te werken. Daarom verwijderen we bijvoorbeeld bramen of scherpe hoeken en randen die mensen zouden kunnen verwonden. Daarnaast hebben we modulaire systemen ontwikkeld voor eenvoudige installatie van zware bouwinstallaties, die ook kunnen worden gedemonteerd en hergebruikt.

We zijn momenteel bezig met de implementatie van onze Environmental Product Declarations (EPD’s) voor alle productcategorieën. Deze verklaringen tonen de vermindering in materiaalgebruik en stellen onze klanten in staat om weloverwogen keuzes te maken en de voorkeur te geven aan producten met een lage ecologische voetafdruk. Met EPD’s kunnen we de milieu-impact van onze producten transparant communiceren en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Betrouwbare partner

 • Duurzame groei met snelheid en vitaliteit
 • Sterke partnerschappen
 • Stabiele en onafhankelijke organisatie
 • Transparante communicatie

Als familiebedrijf zijn we toegewijd aan langetermijndenken; we willen een bloeiend bedrijf kunnen doorgeven aan de volgende generaties. We zijn er trots op te kunnen aankondigen dat elke nieuwe productontwikkeling een doelstelling heeft van 20% minder materiaalgebruik vergeleken met zijn voorganger. Met een vitaliteit van meer dan 20% zal dit resulteren in een kleinere ecologische voetafdruk voor onze klanten. Door voortdurende verbetering van onze processen kunnen we de veranderingen in de markt voorblijven, of in ieder geval bijhouden.

We streven naar langdurige relaties met onze klanten, werknemers, leveranciers, partners en de samenleving als geheel. Als lid van de FBSD (Family Business for Sustainable Development) en andere brancheorganisaties streven we ernaar om maximale inzichten en impact te hebben. Het handelen als een betrouwbare partner zorgt voor onze stabiliteit, onafhankelijkheid en transparante communicatie over onze vooruitgang.

Op onze duurzaamheidspagina vind je verschillende rapporten en beleidsregels over onze voortgang op het gebied van duurzaamheid, onze EcoVadis scorekaart, onze gedragscode en nog veel meer.

Betrouwbare_Partner_Walraven

Neem contact op

Product wensenlijst 0
Naar boven
Close

Asia

Or visit our international website.