Bespaar tot 50% met BIM en Walraven

Ons technisch team laat je in een flits kennismaken met de wereld van 5D-modellering!

Als u nog steeds één van degenen bent die geloven dat BIM een software is of een zeer geavanceerde of technologische tool die buiten het bereik van uw installatie- of bouwproject valt, dan hebben wij nieuws voor u, dat is het niet! Het is volledig toegankelijk en winstgevend voor uw bedrijf.

BIM, Building Information Modeling, is een werkmethodologie voor het maken en beheren van een bouwproject, waarmee u vanuit programma’s zoals Revit®, ArchiCAD® of AllPlan® digitale ontwerpsimulaties kunt maken, met 4D- en 5D-tools waarmee realtime gegevens kan hebben over de duur en kosten van materialen en constructies die nodig zijn voor uw installatie. Op deze manier kunt u informatie intelligent beheren gedurende de levenscyclus van een project.

Bedrijven in de sector die al zijn overgestapt op BIM, schatten in de ontwerpfase van het project tot 50% geldbesparing; 30% in de constructiefase van het werk en tot 20% in logistieke concepten. Al het bovenstaande is te wijten aan het minimaliseren van fouten die BIM voor, tijdens en na het project toestaat, zoals: botsingen of onnodige materiële kosten. Dit is te danken aan de initiële constructie van een 3D digitaal model waarmee u elk incident kunt voorzien.

Op zijn beurt zorgt de samenwerkingsomgeving van BIM ervoor dat u een optimale communicatie hebt tussen de bouwers, fabrikanten, architecten en burgerlijk ingenieurs van uw project, waardoor een samenwerkingsnetwerk ontstaat die de productiviteit en coördinatie tussen afdelingen verhoogt.

Walraven biedt een uitgebreide adviesdienst, met een gespecialiseerd technisch team, die u zal helpen BIM in uw bedrijf te implementeren voor het modelleren van de architectuur, engineering en constructie van uw projecten. Hiervoor gebruiken we Revit®, de beste optie in software bij het ontwerpen van uw project, van de conceptvorming tot de planning van de constructie.

Maar dat is nog niet alles! De permanente update van uw project in Revit® stelt u in staat om informatie uit de installatie te raadplegen en te extraheren met behulp van as-built kaarten. Op deze manier weet u alles! Van het type buizen en hun uiteindelijke route naar het model van geïnstalleerde airconditioningmachines. Met het monitoren van deze data, zal het onderhoud van een gebouw gedurende zijn gebruiksduur en het dagelijks beheer eenvoudiger zijn dan u zich voor kunt stellen.

U kunt al onze families vinden in downloadbare bestanden van Revit® in onze BIM bibliotheek. Onze gespecialiseerde bibliotheek biedt informatie over geparametriseerde productfamilies, met gedetailleerde geometrie en volledigheid van al onze ondersteuningsoplossingen en voor installaties van HVCA, sanitair of elektriciteit.

Bij Walraven vindt u een gratis modelleerservice voor specifieke assemblages, waarmee we met een LOD400 reageren op complete supportoplossingen voor MEP BIM-projecten. Evenzo bieden we ondersteuning bij het maken van .rfa-bestanden en de introductie van genoemde productfamilies in het installatieproject.

Door uw projecten in BIM hand in hand met Walraven te realiseren, krijgt u altijd de optimale precisie bij het opmeten van uw project, evenals een grote reductie van kosten en tijd. Waar wacht u nog op om naar BIM te verhuizen?

Stuur ons een e-mail naar [email protected] een krijg 100% gratis advies vanwege ons Technisch Team.

Neem contact op

Product wensenlijst 0
Naar boven
Close

Asia

Or visit our international website.