Hoe de juiste isolator kiezen?

Om de juiste isolator te selecteren, moet u een overzicht van de trillingssituatie bij de hand hebben. Hieronder staan ​​enkele van de belangrijkste externe factoren die uw selectie zal beïnvloeden

 • Apparatuurspecificaties
  U moet het type apparatuur dat moet worden geïsoleerd, samen met de afmetingen, structurele bevestigingspunten en locatie in het gebouw controleren. Andere overwegingen zijn de installatie- en funderingsvereisten, evenals de specificaties zoals de bout- en gat-grootte voor het vastzetten van de apparatuur.
 • Locatie van apparatuur
  U moet weten waar de machine staat en wat de structurele ondersteuning is. Wordt de apparatuur bijvoorbeeld op een hellingsplaat in een kelder of bovenop het dak geplaatst?
 • Trilling excitatie van de apparatuur
  Rotatiefrequentiekrachten en koppels zijn hierbij belangrijke overwegingen. De krachten en koppels veroorzaakt door heen en weer bewegende massa’s kunnen de isolatie-eisen beïnvloeden.
 • Type gebouw
  Het type en het gebruik van het gebouw kunnen een belangrijke invloed hebben op de keuze van de isolator. Verschillende gebouwtypes zoals ziekenhuizen, appartementencomplexen, uitgaanscentra of industriële faciliteiten worden gebruikt voor verschillende doeleinden en hebben bijgevolg verschillende isolatie-eisen.
 • Milieuoverwegingen
  Of de apparatuur binnen of buiten wordt geplaatst, kan een groot verschil maken, maar u moet onder alle omstandigheden rekening houden met omgevingsfactoren zoals de mate van corrosiviteit en de minimale en maximale omgevingstemperatuur in de buurt van de apparatuur.
 • Speciale vereisten
  Tenslotte moet u controleren of er speciale vereisten zijn. Denk aan elektrische aansluitingen en leidingen die de mechanische respons van het montagesysteem kunnen wijzigen. Andere speciale vereisten kunnen uitwendig uitgeoefende krachten of momenten zijn; minimale of maximale vrije ruimte tussen apparatuur en fundering; uitlijningsvereisten; of dynamische belastingen.

Hoe de geschiktheid van een isolator bepalen?

Zodra u een volledig overzicht heeft van alle relevante omgevings- en externe factoren, moet u de isolator selecteren die u de meest efficiënte oplossing biedt. Trillingen kunnen worden geïsoleerd of gereduceerd tot een fractie van de oorspronkelijke kracht met isolatoren die tussen de apparatuur en de ondersteunende structuur worden geplaatst.

Als het gaat om de selectie van een isolator, moet u naar drie verschillende waarden kijken. Dit zijn de statische doorbuiging en de eigenfrequentie van isolatoren samen met de bedrijfsfrequentie van de daarop gemonteerde apparatuur.

Leer meer over de antivibratieoplossingen van Walraven

In het Walraven gamma vindt u een compleet assortiment rubberen en metalen vibro-akoestische isolatoren van trillingsdempers, steunen en veren om trillingsproblemen in HVAC-installaties te elimineren. De isolatoren kunnen ook eenvoudig worden geïntegreerd met andere typische buisbevestigingen, railondersteuning of dakinstallaties.

Lees verder

Neem contact op

Product wensenlijst 0
Naar boven
Close

Asia

Or visit our international website.