Hoe bepaal ik de juiste beugelafstand?

Het lijkt zo eenvoudig om leidingen te installeren en op een efficiënte manier vast te zetten. Maar omdat de voorwaarden en faciliteiten voor elk project verschillen, clamp_distance_image3_480x325pxis het steeds een nieuwe puzzel die opgelost dient te worden. Eén systeem vraagt om kunststof buizen, andere koper of stalen exemplaren. Of misschien zelfs een combinatie van materialen.

Efficiënte installatie en bevestiging van buizen zijn uiteraard ook afhankelijk van de kosten.
Hiervoor adviseren wij u kennis te nemen van het volgende !

Installateurs streven naar de meest efficiënte manier van installatie en bevestiging

Wat zijn de regels om de afstand tussen de beugels te bepalen? Er zijn geen echte richtlijnen of normen in de technische sector. Dit betekent dat u, als installateur, een zekere mate van vrijheid hebt. Een valkuil daar – door deze vrijheid – de beugel afstand soms te groot wordt gemaakt. Dit kan betekenen, vooral met kunststofbuizen, dat de buizen beginnen te buigen.
Iets wat je niet wilt met een afvoerpijp.

Een efficiënte manier van installatie is om verschillende buizen met elkaar te combineren in diameter, materiaal of zelfs van een andere installatie in één steun / bevestiging.

Als vuistregel geldt dat de buizen met de kortste beugel afstand (door diameter of materiaal) de afstand bepaald die wordt gebruikt.

Maar wat is de maximale steun afstand?

De maximale beugelafstand volgens de fabrikantenclamp_distance_image1_480x325px

 

De buizen fabrikanten geven bijna altijd een maximaal toelaatbare beugel plaatsing afstand. Deze afstand wordt bepaald door de combinatie van het materiaal waaruit de buis is gemaakt en door de diameter (grotere diameter en stijvere buis). Er zijn veel tabellen op het internet die dit illustreren.

Met stalen buizen is een beugel afstand toegestaan tot 6 meter.
In de praktijk zie je dit zelden. Een uitzondering op deze regel zijn lange rechte stukken. Het is immers niet praktisch om een buis van 6 meter buis in één keer op te hangen. De handeling door installateurs / technici is in dit geval een knelpunt.

Een ander belangrijk punt is dat je het gewicht van de 6 meter buis moet berekenen op de twee beugels.
Dit leidt tot zware beugels en ankerplaatsen. Het is dus zeer moeilijk om de juiste beugelafstand weer te geven in tabelvorm.

De beste oplossing: praat met onze experts!

Als installateur, bent u eindverantwoordelijk voor het bepalen van de juiste beugel afstand. U kan dit doen op basis van uw eigen ervaring of door het lezen van de documentatie van de fabrikant. U kan ook contact opnemen met Walraven en overleggen met onze experts.

Samen met onze experts, kan u de meest efficiënte (en economische) manier van installeren en bevestiging bepalen.
De manier waarop u werkt, in combinatie met de maximaal toegestane reikwijde in termen van de te gebruiken materialen, is in dit geval leidend.

Wij hebben de kennis en ervaring om u te helpen met uw vragen over de installatie.
Onze experts berekenen de ideale afstand voor uw project.

Bel ons op 016/82.20.40 voor een advies op maat.

 

Neem contact op

Product wensenlijst 0
Naar boven
Close

Asia

Or visit our international website.