Omefa: Het optimaliseren van logistieke processen

Gepubliceerd op: 20 juni 2024

In de wereld van productie en logistiek is efficiëntie één van de belangrijkste onderwerpen. Bedrijven streven voortdurend naar manieren om hun processen te verbeteren en te stroomlijnen om competitief te blijven in een snel veranderende markt.

Wij zijn trots dat wij de engineering van diverse leidingsupports konden verzorgen voor Omefa, een toonaangevend bedrijf dat kunststofkorrels verwerkt tot hoogwaardige producten.
Omefa heeft onlangs hun bedrijfspand uitgebreid met een splinternieuwe materiaalafdeling, gericht op
het verbeteren van hun logistieke processen.
Met een scherp oog voor detail hebben ze een geheel nieuwe materiaalafdeling gecreëerd die naadloos integreert met hun bestaande infrastructuur. Deze nieuwe toevoeging stelt Omefa in staat om hun productiecapaciteit te vergroten en tegelijkertijd de efficiëntie van hun logistieke stromen te verbeteren.

Één van de meest opvallende kenmerken van deze uitbreiding is de doordachte manier waarop Omefa hun materiaalstroom, o.a. door middel van een vacuüm- en droogsysteem, heeft geoptimaliseerd.
Met een slim ontwerp kunnen grondstoffen aan de ene kant van het pand worden binnengebracht, terwijl afgewerkte producten aan de andere kant worden afgevoerd. Deze geoptimaliseerde workflow minimaliseert verspilling van tijd en middelen, waardoor Omefa hun productieprocessen efficiënter kan beheren.

Een cruciaal aspect van deze uitbreiding was de verplaatsing van silo’s en de installatie van nieuw leidingwerk en ondersteuningsstructuren. Om deze uitdaging aan te gaan, wendde Omefa zich tot Walraven vanwege de specialiteit in het leveren van innovatieve
oplossingen om leidingwerk te bevestigen.

Walraven stond voor de taak om een systeem te ontwikkelen dat zowel horizontale als verticale bevestiging van buizen mogelijk maakt. Hierdoor ontstaat een flexibele en gebruiksvriendelijke oplossing die gemakkelijk kan worden aangepast aan veranderingen in de productieprocessen van Omefa. Het resultaat was een montagegrid – gemaakt van Walraven RapidStrut® en KSB beugels – dat zowel effectief, als efficiënt bleek te zijn.

Ook op het dak heeft Walraven diverse dakmontagesystemen ontworpen in de uitvoering van verschillende trappen. Door deze maatwerk oplossingen zijn de delen van het dak veilig en makkelijk bereikbaar. De Walraven Yeti® voeten bieden de trappen stevigheid op het platte dak en daarbij zorgen de Walraven Yeti® voeten ervoor dat het dak niet beschadigd wordt.

 

Uw uitdaging, de Walraven expertise
De Walraven service is uitgebreid en volledig: zo kunt u terecht voor tekeningen en calculaties van uw project, prefabricatie van productsystemen tot aan advies – en levering op locatie. Staat u voor een dergelijke uitdaging? Walraven helpt u graag! Kijk voor meer informatie op: www.walraven.com/be-nl/project-engineering

Neem contact op

Product wensenlijst 0
Naar boven
Close

Asia

Or visit our international website.