Hoe installeer je zonnepanelen op een dak zonder doorboring?

Gepubliceerd op: 25 juli 2023

Hogeschool Vega de San Mateo
Gran Canaria I Spain

Project_Hogeschool_Vega_de_San_Mateo_Zonnepanelen_frames_Walraven

Achtergrond

Op papier leek dit een eenvoudig project, een typische installatie van zonnepanelen op het dak van een plaatselijke school in Gran Canaria. Maar voordat we aan de slag gingen, zorgde een bezoek ter plaatse ervoor dat we het project helemaal opnieuw moesten overdenken.

Eisen

Tijdens ons bezoek ter plaatse konden we het type dak van het schoolgebouw bepalen. Het was een ouder dak dat speciale aandacht nodig had om schade te voorkomen. Daarom moesten we elke perforatie op het dak van dit schoolgebouw vermijden. De veiligheid van zowel het gebouw als de bewoners was onze topprioriteit.

Oplossing

Vanuit de technische afdeling werd een bevestigingssysteem ontworpen om boren in het dak te voorkomen, waardoor de bevestigingen aan de zijkanten van het gebouw zouden komen. Ons Walraven RapidStrut®-assortiment werd gebruikt en door het gebruik van rails, gelaste steunen en bevestigingselementen werd een duurzame en efficiënte structuur bereikt zonder dat er gaten in het dek hoefden te worden geboord.

Dankzij onze dakondersteuningssystemen konden we de installatie uitvoeren zonder enige vorm van perforatie in het dak. De belangrijkste onderdelen van de oplossing werden voorzien van Walraven BIS UltraProtect 1000® oppervlaktebehandeling voor een betere corrosiebestendigheid.

 

Zonnepanelen_Frames_WalravenZonnepanelen_Installatie_Project_Spanje_Walraven Ontdek al onze Walraven Zonnepaneel Bevestigingsoplossingen

Neem contact op

Product wensenlijst 0
Naar boven
Close

Asia

Or visit our international website.